Ontdek hier onze 31 workshops, bedrijfsbezoeken en trainingen!

Voor een volledig overzicht in één oogopslag,
klik hier


Ronde 1: 10:00u - 11:30u

Bedrijfsbezoek: Bakkerij B&S

🎤 Patty Smolders

De beroemde Utrechtse bakkerij-patisserie van Utrecht Bond & Smolders aan de lijnmarkt, stelt de bakkerij open voor een kijkje in de keuken. Een begrip in Utrecht en staat bekend om de taarten, appelbollen, macarons, chocolade en een veel meer lekkers. Alleen verse ingrediënten en met zoveel mogelijk met seizoensgebonden producten. Patty Smolders reisde met haar man heel Europa door op zoek naar de beste bonbons en taarten. Van wereldberoemde patissiers leerden ze hoe ze de lekkerste gebakjes moeten maken. In 2001 openden ze hun eigen zaak in de voormalige bakkerij van de ouders van Patty Smolders. ”Wij zijn niet van de trucs. We maken eerlijke, ambachtelijke producten”, aldus Patty. Klik hier voor meer info.

Workshop Rechtsysteem & de mens

🎤 Lieke Post, Officier van justitie i.o.

Vrouwe Justitia en haar weegschaal kennen we allemaal. Maar hoe werkt de weegschaal die zij in haar handen heeft? Wat weegt ze? In hoeverre is er in die weegschaal ruimte voor de menselijke maat in een samenleving die steeds verder lijkt te verharden? En hoe is het voor Vrouwe Justitia zelf om met deze weegschaal te werken? Tegen welke dilemma’s loopt zij aan en hoe pakt zij dit aan? Deze workshop brengt je voorbeelden, inzichten en discussie want een ding kunnen we alvast verklappen; er is niet slechts één antwoord op deze vragen. Lieke Post, is Officier van Justitie in opleiding en gaat ons tijdens dit NC een kijkje geven in haar bijzondere vakgebied waarbij rechtvaardigheid hoog in het vaandel staat. Klik hier voor meer info.

Workshop Improvisatie theater

🎤 Ronald van Es, MetRonald

Improvisatietheater is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Ze stappen dus de scène op met maar enkele gegevens zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel. Improvisatietheater…is iets wat iedereen kan en wérkt dankzij eenvoudige & krachtige principes. Is op dingen uitkomen die je van tevoren niet had kunnen bedenken, en waarvan je niet wist dat je ze in je had! Dit met heel weinig middelen of voorbereiding. Een vaardigheid die je helpt om makkelijker voor groepen te gaan staan en je verhaal te vertellen en bovenal iets waar je heel veel plezier aan gaat beleven, vooral omdat je je lachspieren traint! Klik hier voor meer info.

Workshop: van Capo to CEO

🎤 Jan-Joost Kroon, Van Capo tot CEO

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook jouw bedrijf kan iets leren van de Italiaanse maffia. Kom ervaren hoe de drie grootste Italiaanse maffia-organisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld. Gecombineerd met Joost zijn bedrijfskundige achtergrond en werk als organisatie adviseur zag hij voldoende inzichten van de maffia waar ‘normale’ bedrijven nog iets van kunnen leren. Wil je alvast een voorproefje? Luister de podcast “van Capo tot CEO” van Jan-Joost Kroon op Soundcloud of Spotify! Klik hier voor meer info.

Workshop: waarde creëren

🎤 Arco Kats, HetTrainingbureau

Als mens word je gelukkiger als je waarde creëer dan wanneer je waarde onttrekt. Vanuit het economische principe kennen we de term waarde creatie, echter deze wordt regelmatig verkeerd gebruikt. Draait het om de werkelijke waarde of draait het om de perceptie van waarde? Welke maatstaf hanteer je, kijk je alleen naar de financiële waarde of neem je daarin ook de ecologische en sociale footprint mee? Je krijg je inzicht in het verschil tussen waarde creatie en waarde verschuiving, in duurzame creatie versus verspilling en in de verschillende gebieden waarop waarde creatie gerealiseerd kan worden. Daarnaast krijg je nieuwe perspectieven op het begrip waarde wat je helpt om duurzamere keuzes te maken. Klik hier voor meer info.

Workshop: Verduurzaam je huis

🎤 Bart Ladrak, DuurzaamThuis

Misschien is het wel het thema van deze periode…met de hoge energierekeningen…Wil jij je huis verduurzamen? Laat je dit jaar inspireren door deze workshop! Duurzaamthuis neemt je mee met de meest effectieve acties op basis van CO2/kosten! Duurzaamthuis is een start-up en willen, door het aanbieden van informatie over duurzaam wonen, mensen inspireren om hun woongedrag te verduurzamen. Zij investeren alle opbrengsten in het bereiken van meer mensen voor hun duurzame boodschap. Milieuvervuiling en klimaatverandering hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Klik hier voor meer info.

Workshop: de essentie van vechtkunst

🎤 Alwin de Rijke, TheSparringspartners

Alwin geeft een workshop waarbij het fysieke gevecht als metafoor gebruikt voor communicatie. Op speelse wijze ga je, na zorgvuldige instructie, met bokshandschoenen korte tweegevechten voeren. Vervolgens kijk je of je parallellen ziet met je gedrag in het dagelijks leven. We laten je de essentie van de vechtkunst ervaren: ‘Raken en geraakt worden, zonder dat dit leidt tot beschadiging’. Tevens de essentie van communicatie én van het leven. Je leert rust te bewaren in spannende situaties. Hoe het je gedrag en keuzes bepaalt. En waarom je dat doet. Alleen wanneer jij je bewust wordt van wat je onbewust doet, ontstaat er ruimte. Ruimte voor een nieuwe benadering, een nieuwe koers. Het vergroot jouw impact op jezelf en op jouw omgeving. Wie durft de bokshandschoenen aan te doen en plaats te nemen in de ring, jouw plek in te nemen? Klik hier voor meer info.

Workshop: Passion, happiness, drive

🎤 Jörgen Raymann

Inspiratie is de bron van succes: de juiste mindset, jezelf continue ontwikkelen en veerkrachtig zijn. Wanneer je dan door een crisis wordt geraakt, je terug kunt veren, het roer om kunt gooien en jezelf kunt herpakken. Met inbreng van zijn eigen ervaring maakt hij het persoonlijk en toegankelijk. Jörgen gaat graag tijdens deze workshop in gesprek over PHD: Passion, Happiness and Drive bij jongeren en wat er nodig is om dit in een werkomgeving te realiseren. De kunst voor organisaties is een gezonde cultuur te creëren waarin mensen makkelijk tot een positieve mindset komen. Om te inspireren en geïnspireerd te worden nog betere resultaten te behalen. Deze workshop is geschikt voor JCI leden die denken dat het anders kan mbt tot urgente wereldwijde topics. Voor conceptdenkers die openstaan voor anderen, andere meningen en nieuwe dingen en in balans willen leven. Klik hier voor meer info.

JCI training: D&I binnen organisaties

🎤 Diane Mulder-Nguyen, JCI D&I

Samenwerking met verschillende mensen vragen om meer aanpassing en flexibiliteit. Diversiteit en inclusie: bij steeds meer organisaties is het een belangrijk thema. Niet alleen omdat iedereen gelijke kansen verdient, maar ook omdat medewerkers zich gelukkiger en meer betrokken voelen als ze gelijkwaardig worden behandeld. Hoe kan je die efficiënt implementeren? Bij deze training leer je hoe je D&I kan inzetten in samenwerkingen en hoe je inclusieve leiderschap kan toepassen. Diane is voorzitter van JCI Europe Diversity & Inclusion. Hun visie is een wereld creëren waar iedereen zich thuis voelt en gemotiveerd is, omdat elke unieke persoonlijkheid wordt gerespecteerd en gewaardeerd wordt. Als Senior Sales Consultant IT binnen HR consultancy heeft Diane vrouwen en neurodiverse medewerkers binnen IT begeleid. Klik hier voor meer info.

JCI Training: Kleur bekennen

🎤 Berith Spoelstra, JCI Trainer

Leer jezelf beter kennen en krijg meer inzicht in anderen. Dit alles doen we in een interactieve training aan de hand van het Insightsmodel. Gedragsvoorkeuren worden herkenbaar door de indeling in vier kleuren. Tijdens de training Kleur Bekennen word je meegenomen naar de wereld van Insights Discovery. Hoe herken jij jezelf, welk inzicht geeft dat in jezelf, in anderen en hoe kan je goed afstemmen en verbinden met anderen. Deze training training geeft je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Klik hier voor meer info.

Workshop: Ademkracht

🎤 Merel Bevaart, WeShareTalent

Het punt is dat veruit de meeste mensen niet optimaal ademen. Ademhaling is je allerbelangrijkste brandstoftoevoer; je kunt immers hooguit een paar minuten zonder. Bovendien heeft je adem een grote invloed op je gezondheid en je gemoedstoestand. Stress, duizeligheid, gebrek aan energie, hartkloppingen, benauwdheid: allemaal klachten die voort kunnen komen uit de manier waarop je ademt. Stressmanager Merel vertelt op een toegankelijke manier je de belangrijkste ins en outs. Ook leer je eenvoudige en praktische technieken om je adem te beïnvloeden en zo je stresslevel te verlagen en je gezondheid te verbeteren. Je adem heb je altijd bij je, dus daar heb je de rest van je leven wat aan! Klik hier voor info.

Ronde 2: 11:30u - 13:00u

Workshop: op naar je killer keynote

🎤 Huibert-Jan van Roest, Spreken voor publiek

Deze training is voor iedereen die presenteren haat, maar het wél wil leren. Omdat je ook wel snapt dat als je het beter kan, je er niet meer als een berg tegenop ziet. Want hoe relaxed zou het zijn als je bij presentaties je niet meer hoeft te focussen op je gierende zenuwen, maar gewoon kunt richten op je verhaal? In deze training gaan we kijken wat er allemaal bij spreken in het openbaar komt kijken en krijg je tips en trucs om een goede opbouw van je verhaal te maken. Maar daarmee ben je er nog niet – we gaan ook nog kijken hoe je jouw verhaal met enige creativiteit nog sterker kunt maken, zodat je publiek aan je lippen blijft hangen. Na deze training weet jij welke stappen je moet zetten voor het voorbereiden en spreken in het openbaar. Hierna geen ‘uh-nou-eh’s meer. Klik hier voor meer info.

Workshop: Yoga

🎤 Kayleigh Keulers, GeheelinBeeld

Dit jaar is er naast inspanning ook ruimte voor ontspanning! Zo verzorgt onze eigen yogadocente Kay-Leigh Keulers (voorzitter JCI ‘t Sticht) een ontspannende stoelyoga waar je je aandacht richt op jezelf en je even alle drukte van het weekend mag loslaten. Daarna ben je weer op adem voor de rest van het enerverende programma! En ja, je leest het goed: stoelyoga, dit kan gewoon in je casual kleding! Kay-Leigh is naast JCI werkzaam als orthopedagoog die zich met compassie inzet om zowel anderen als zichzelf te helpen groeien, met als specialisatie in trauma- en hechtingsproblemen, en maakt hiervoor illustraties, te vinden op haar Instagram. Deze illustraties zijn terug te vinden op haar instagram via @geheelinbeeld. Volg haar via dit account en laat je inspireren.

Workshop: de urgentie van preventie

🎤 Mariska Davidse, Mental Move

Mariska Davidse, GZ-psycholoog en mede-eigenaar van The Mental Move, gaat ons meenemen door de urgentie van preventie. Zodat jijzelf en je medewerkers duurzaam inzetbaar en bevlogen aan het werk blijven. Goed zorgen voor jezelf en je medewerkers maken hét verschil. Want wie goed in z’n vel zit presteert beter, komt met slimmere ideeën, werkt beter samen en motiveert collega’s dat ook te doen. Steeds meer werknemers worstelen met mentale problemen deze dagen in een maatschappij waar van alles moet. Van lichte klachten tot overspannenheid of zware burn-out. Het verzuim en zeker het psychisch verzuim neemt toe. De mentale gezondheid van werknemers is niet alleen cruciaal voor hun eigen functioneren, maar ook voor dat van jouw organisatie als geheel. Klik hier voor meer info.

Workshop: van Capo to CEO

🎤 Jan-Joost Kroon, Van Capo tot CEO

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook jouw bedrijf kan iets leren van de Italiaanse maffia. Kom ervaren hoe de drie grootste Italiaanse maffia-organisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld. Gecombineerd met Joost zijn bedrijfskundige achtergrond en werk als organisatie adviseur zag hij voldoende inzichten van de maffia waar ‘normale’ bedrijven nog iets van kunnen leren. Wil je alvast een voorproefje? Luister de podcast “van Capo tot CEO” van Jan-Joost Kroon op Soundcloud of Spotify! Klik hier voor meer info.

Workshop: Verduurzaam je huis

🎤 Bart Ladrak, DuurzaamThuis

Misschien is het wel het thema van deze periode…met de hoge energierekeningen …Wil jij je huis verduurzamen? Laat je dit jaar inspireren door deze workshop! Duurzaamthuis neemt je mee met de meest effectieve acties op basis van CO2/kosten! Duurzaamthuis is een start-up en willen, door het aanbieden van informatie over duurzaam wonen, mensen inspireren om hun woongedrag te verduurzamen. Zij investeren alle opbrengsten in het bereiken van meer mensen voor hun duurzame boodschap. Milieuvervuiling en klimaatverandering hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Klik hier voor meer info.

Workshop: improvisatietheater

🎤 Ronald van Es, MetRonald


Improvisatietheater is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Ze stappen dus de scène op met maar enkele gegevens zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel.
Improvisatietheater…is iets wat iedereen kan en wérkt dankzij eenvoudige & krachtige principes. Is op dingen uitkomen die je van tevoren niet had kunnen bedenken, en waarvan je niet wist dat je ze in je had! Dit met heel weinig middelen of voorbereiding. Een vaardigheid die je helpt om makkelijker voor groepen te gaan staan en je verhaal te vertellen en bovenal iets waar je heel veel plezier aan gaat beleven, vooral omdat je je lachspieren traint! Klik hier voor meer info.

Workshop: waarde creëren

🎤 Arco Kats, HetTrainingbureau

Als mens word je gelukkiger als je waarde creëer dan wanneer je waarde onttrekt. Vanuit het economische principe kennen we de term waarde creatie, echter deze wordt regelmatig verkeerd gebruikt. Draait het om de werkelijke waarde of draait het om de perceptie van waarde? Welke maatstaf hanteer je, kijk je alleen naar de financiële waarde of neem je daarin ook de ecologische en sociale footprint mee? Je krijg je inzicht in het verschil tussen waarde creatie en waarde verschuiving, in duurzame creatie versus verspilling en in de verschillende gebieden waarop waarde creatie gerealiseerd kan worden. Daarnaast krijg je nieuwe perspectieven op het begrip waarde wat je helpt om duurzamere keuzes te maken. Klik hier voor meer info.

Ronde 3: 15:00u - 17:00u

Bedrijfsbezoek: NS

🎤 Rutger Hanelynck

We nemen een kijkje in het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen en we worden meegenomen in hun verhaal ove rmobiliteits-hubs, verduurzaming van stations, eenzaamheid op stations en over OV fiets/Ebike. Daarna is een rondleiding over Utrecht unieke ontwikkelde stationsgebied. Een project wat jaren heeft geduurd en steeds meer onderdeel van de stad is geworden. Ontdek niet alleen de huidige en bijzondere architectuur maar ook de ontwikkelingen in de nabije en verre toekomst. Zo is de megafietsenstalling de grootste ter wereld. Onderwerpen zoals de rol en en wat voor impact dit heeft op een stad als Utrecht blijven niet onbesproken. Klik hier voor meer info.

Bedrijfsbezoek: Douwe Egberts

🎤 Kim Vogten, Kale Jewell, Viral Sheth

Jacobs Douwe Egberts is al meer dan 100 jaar thuis in Utrecht en een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753. Maak kennis met dit unieke bedrijf en laat je onderdompelen in de wereld van koffie en thee. Dit bedrijfsbezoek is in drie delen. We starten met een presentatie over dit mooie bedrijf. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op hoe zij als bedrijf omgaan met sustainability. Daarna sluiten we af met een tea tasting begeleid door Douwe Egberts eigen tea expert Viral Sheth. Deze presentatie zal volledig in het Engels zijn en op locatie in de experience center van Douwe Egbert in Utrecht. Klik hier voor meer info.
Tour: Streetlife 030 stadswandeling

🎤 Ervaringsdeskundige, Streetlife030

Utrecht zien door de ogen van een (ex)verslaafde of (ex)dakloze? We gaan een unieke stadswandeling maken waarbij we rondgeleid zullen worden door een (ex)dakloze of (ex)verslaafde. Je gids vertelt zijn of haar eigen verhaal en neemt je mee door de Utrechtse binnenstad, langs belangrijke plekken uit de daklozen en verslaafden scène van vroeger en nu. En natuurlijk kom je langs andere mooie plekken en gebouwen in de stad Utrecht. Het eindpunt van de route is op het Domplein, midden in het centrum van Utrecht. De wandeling nodigt je uit om kennis te maken met deze unieke personen. En wat je niet mag vergeten is wat jouw waardering en erkenning voor de wandeling en “zijn” verhaal, betekent voor de gids. Klik hier voor meer info.

Tour: rondleiding stationsgebied

🎤 Jan Maarten Dalmeijer

Deze tour leid je rond door het nieuw ontwikkelde stationsgebied. Een project wat jaren heeft geduurd. Dit gebied is ontwikkeld door architectuurcentrum AORTA: hét onafhankelijk platform voor ontwerp van de leefomgeving in Utrecht. Met een gevarieerde programmering verbinden zij de creatieve industrie en wetenschap met (landelijk en stedelijk) beleid, bouwende partijen, lokale initiatieven, bewoners en politiek rond ruimtelijke vraagstukken. Ze doen dit samen met een breed netwerk van organisaties, bedrijven, kennisinstellingen en bewonersplatforms. Samen met onze partners zetten AORTA zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Om de buurt, stad en regio te inspireren en bediscussiëren, organiseren wij ateliers, dialogen en ruimtecafés over urgente maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. Klik hier voor info.
Lezing: 20 jaar wijkagent tippelzone

🎤 Jan Schoenmaker

Nuchtere Jan (70) was 20 jaar wijkagent op tippelzone in Utrecht. Tijdens deze lezing schetst Jan een wereld van geweld en bedreigingen, van eenzaamheid en uitzichtloosheid, maar ook van bizarre en hilarische voorvallen. Als Jan in 1992 wordt gevraagd om wijkagent te worden in de Utrechtse wijk Transwijk, weet hij zeker dat hij het niet langer dan een jaar zal doen. Hij wil wel wijkagent zijn, maar niet dáár. In deze wijk ligt namelijk een beruchte tippelzone. Als strenggelovig opgevoede, stugge West-Fries heeft hij niets met drugsverslaving en prostitutie. En juist deze problematiek zal nu het grootste deel van zijn werk uitmaken. Dat ene jaar werden er twintig. Een tijd waarin de Utrechtse tippelzone met hulp van Jan verandert van het afvoerputje van de maatschappij in een veilige werkplek voor prostituees. Klik hier voor meer info.
Workshop: kies voor jezelf

🎤 Ashley Wade

Kiezen voor jezelf met liefde en lef – is er voor alle ouders die wel eens het gevoel hebben dat ze worden ‘geleefd’ door het gezinsleven. Het ouderschap is prachtig, maar voor jezelf kiezen ook! Daarom is het belangrijk om te leren prioriteit te geven aan jouw persoonlijke behoeftes en ambities in een druk gezinsleven. In deze workshop gaan we systemisch kijken naar de rol die jij inneemt in jouw gezin. We onderzoeken waar jouw belemmeringen zitten die je ervan weerhouden om voor jezelf te kiezen en hoe je het geven en nemen binnen jouw gezin in balans kunt brengen. En daar is een portie liefde en lef voor nodig; vanuit liefde voor je gezin de moed hebben om ook te gaan staan voor je eigen behoeftes. Ashley heeft als missie dat iedereen in vrijheid en gelijkwaardigheid kan leven. Vanuit haar bedrijf coacht zij ouders om dit binnen het gezinssysteem te creëren. Klik hier voor info.
Workshop: identiteit en transformatie

🎤 Victoria & Amy, AbsolutelyDrag

Ontmoet dit jaar Victoria Vyper & Amy Astoria, twee drag queens uit het mooie Utrecht. Your queens in entertainment. Ga mee op reis en praat over identiteit & transformatie! In het dagelijks leven zijn zij een koppel, als drag queens zijn zij zussen die voor elkaar door het vuur gaan. AbsolutelyDrag hebben Amy en Victoria in 2017 gelanceerd en is een absolute hit! AbsolutelyDrag staat bekend als elegant en benaderbaar en vriendelijk. De dames streven naar perfectie, maar staan altijd open voor iedereen die iets positief heeft bij te dragen. Daarnaast zetten zij zich in voor acceptatie van de LHBTQ+-gemeenschap en hopen zij door zichtbaar en benaderbaar te zijn, bij te dragen aan een maatschappij waarin mensen elkaar respecteren. Wil je weten waar je ze binnenkort kunt spotten? Klik hier voor meer info.

Workshop: organisatieantropologie

🎤 Roos Beelen, BeInc

Antropologie helpt te zien wat er zich werkelijk afspeelt in de dynamiek van de organisatie. In de rangorde, de gedragspatronen, rituelen, onderlinge relaties en verhalen. Het verschil zien tussen de formele organisatiestructuur en de informele machtsbronnen. De identiteit van een organisatie bestaat uit meer dan een naam en een logo. Kortom; er is een organisatiecultuur. Wat maakt jouw gedrag succesvol, wat is not done? Bedrijfsantropoloog Roos Beelen van BeInc. (oud JCI Utrecht lid) gaat met jullie de uitdaging aan om de cultuur van een groot Utrechts bedrijf in kaart te brengen. Met een antropologische bril op wandel je door het bedrijf. Durf jij na deze fantastische workshop zo naar je eigen organisatie te kijken. Klik hier om meer te lezen over Roos Beelen en BeInc.

Workshop: klaar voor de toekomst

🎤 Anita van Veen, DeVernieuwers

Ben jij klaar voor de toekomst? Wij zijn als mensen in staat, om vaste patronen los te laten. En dat helpt ons enorm in een tijd waar patronen ineens wijzigen. Wij kunnen onszelf en de omgeving herprogrammeren. Laat je meenemen door Anita van de DeVernieuwers (partner van JCI) en maak je klaar voor de toekomst. Eén van de methodieken welke wordt gebruikt is het bordspel ‘DeInnovatie’. Hierbij ga je met elkaar aan de slag. Je gaat ervaren wat er nodig is, om tot innovatie te komen en ervaart je eigen gedrag hierin mbt jouw wendbaarheid, lef, creativiteit en verbinding. Wie laat het meeste het gedrag zien wat nodig is voor innovatie? Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Hoe ben jij in staat patronen los te laten en naar de toekomst te kijken? Klik hier voor meer info.

Workshop: jouw ikigai

🎤 Marije Kooij, LEGO®SERIOUS PLAY®

We gaan aan de slag met een persoonlijk vraagstuk: jouw IKIGAI. Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent. Het vinden van je IKIGAI zorgt voor meer inspiratie, levendigheid en energie! Thuis én op je werk. Hierbij zet Marije graag LEGO® SERIOUS PLAY® in als methodiek. Marije is Corporate antropoloog, Agile Coach & Facilitator van LEGO®SERIOUS PLAY® Breek je muren af en bouw aan je toekomst! Ontdek wat jij de moeite waard en betekenisvol vindt en ervaar voldoening! Klik hier voor meer info.

Zondagochtend 11:00u - 12:30u

Apenkooi Gym

Is de kater op deze leeftijd toch wat heftiger dan vroeger? Doe net alsof en voel je weer helemaal kind, terwijl je de alcohol eruit zweet tijdens een gymles van ApenKooi Gym. Maak je hoofd weer helemaal leeg, werk samen, en heb vooral veel plezier! De nostalgie slaat zó hard in dat de smaak van Wicky spontaan weer te proeven is! Elke les bestaat uit een warming-up, een hoofdspel en een eindspel. Soms is dat met Apenkooien classic (het Apenkooispel zoals je het kent uit je jeugd), de andere keer met bestaande of zelfbedachte spellen als James Bond, het Grote Waterspektakel, Super Mario Kart of één van de vele varianten op trefbal. Al deze spellen zijn (her)uitgevonden voor volwassenen. Nooit kinderachtig, altijd met kinderlijk plezier. Door het trainen van je lachspieren heb je bijna niet in de gaten dat je met een aardige work-out bezig bent. Doe makkelijk zittende kleren en niet-afgevende schoenen aan en transformeer weer naar je kinderlijke identiteit! Adres: Nolenslaan 33b te Utrecht

Botanische Tuinen

Bezoek de Botanische Tuin in Utrecht, midden in Utrecht Science Park! Ontdek de prachtige natuur tijdens de wisselende seizoenen. Wat moe zo aan het eind van het weekend? Ga lekker naar buiten, de natuur in, en fris op in de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht. Beloop de Jaarthema wandeling en leer over Struikrovers, ofwel de parasieten van het plantenrijk. Of bezoek het Tropisch Vlinderfestival en bekijk de transformaties van rups tot pop tot vlinder! Wat je voorkeur ook heeft, in de Tuinen vind je van alles: Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut. De tuinen liggen in het Utrecht Science Park en zijn aangelegd rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Dit plantenparadijs is vanuit de stad eenvoudig met OV bereikbaar (tram 22 en bus 12, tram 22 rijdt niet in het weekend). Kom je met de auto? Parkeer dan bij P+R Transferium de Uithof. In het weekend kun je gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover de Tuinen.

Volksbuurtenmuseum

Kom je kijken, luisteren én ruiken? In het Volksbuurtmuseum beleef je hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven. Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven. Oordeel zelf of het wel die ‘goeie oude tijd’ is. Verleden én heden komen aan bod en zetten je aan het denken. Het museum is gemakkelijk per fiets of te voet bereikbaar. Ter oriëntatie geldt de toren van de Jacobikerk, ten noorden van het Vredenburg. Het museum ligt vanuit het stadscentrum gezien achter de kerk. Het museum bevindt zich aan Waterstraat 27. Het Volksbuurtmuseum ligt op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht. Met de auto? Er zijn twee grote parkeergarages vlakbij de Waterstraat: aan het Paardenveld en bij La Vie. Vanaf de parkeergarages is het ca. 5 minuten lopen naar het museum. Bezoekers die toch met de bus willen komen, kunnen de volgende U-OV-stadsbussen nemen: lijn 1, 3, 6, 7, 16, 27.

Jörgen Raymann

Ontdek ook onze keynote

Meer informatie >>
Jaarbeurs, Tivoli Vredenburg, Jeu de Boules Bar

Ontdek ook onze locaties

Meer informatie >>